Gorilec na pelete

Gorilec na pelete ali gorilnik na pelete, kaj je bolj pravilno? Skoraj vseeno bi rekli mnogi, pomembno je le, kako kakovosten je in po kateri ceni ga lahko kupimo. Iskalcev izdelka gorilec na pelete oziroma gorilnik na pelete je čedalje več. Prednosti takšnega ogrevanja pač ni več možno spregledati. Razlike med njimi seveda obstajajo in dotaknimo se nekaterih.

Kvaliteta izdelave in uporabljeni materiali, ki bodo odločali kako dolgo in kako ne problematično vam bo gorilec na pelete deloval.

gorilec na pelete

Gorilci na pelete, se razlikujejo po različnih komponentah, ki jih imajo vgrajene v ohišje. Na primer: Kalorifer namenjen vžigu pelet je lahko močan 600W pa vse do 2000W. V čem so razlike?  V porabi električne energije in času vžiga, ki je med 4 in 17 minut. Kot izjema je tu gorilnik na pelete fenix, ki uplini pelete v manj kot minuti s samo 80W moči, kar na koncu poleg časa, prinese približno 125 krat manjšo porabo elektrike, ki jo gorilec na pelete porabi za vžig pelet v gorilni komori.

 

Ko smo že pri njej je pomembno ali ima gorilec na pelete gorilno komoro hlajeno ali ne. Pomembne so še kvalitete transformatorja in raznih zaščit pri delovanju ter elektronika, ki jo gorilnik na pelete uporablja, da ga nadzira  in vodi k optimalnemu delovanju.

Comments are closed.