Peleti cena, ugoden energent

Sami smo preizkusili PREMIUM pelete, kupljene pri pleskarju in delujejo več kot ODLIČNO.

Lahko bi rekli, da so peleti odpadni izdelek lesne industrije. So novodobno lesno gorivo, pripravljeno iz zmesi, ki vsebuje eno, dve ali celo več vrst odpadnega lesa kot je žagovina, lesni prah, lesni oblanci, krajniki itd. To zmes pod večjim pritiskom in temperaturo stisnejo preko okroglega rešeta v manjše standardne valjčke različnih manjših dolžin in debelin ter tako naredijo končni izdelek. Ta enakomerni izdelek iz biomase omogoča avtomatizacijo ogrevalnega sistema, obenem pa je cenovno ugoden. Izdelek se trži pod imenom peleti cena pa se giblje med 200 in 290 evrov za tono.

Kupce zanima predvsem kakšni so ( sestava, gorilna vrednost, vsebnost pepela, vlažnost, itd.) peleti cena pa se ve, najnižja možna. Vprašanja potrošnikov; »Kakšni so vaši peleti cena pa je ?« je torej kar na mestu saj, če smo z nizko ceno domov prinesli pelete s slabšimi karakteristikami, smo si najmanj pripravili dodatna čiščenja žlindre in pepela, pa tudi grelo nas bo nekoliko manj zato je prav, da pred nakupom preverimo kakšna je sestava peletov, ki jih nameravamo kupiti. Najboljši so smrekovi peleti saj imajo nizko vsebnost vlage to pomeni, da so hitreje bolj suhi s tem pa pridobimo na gorilni vrednosti.

Cene sicer malenkost nihajo tudi glede na letni čas nabave, drugače pa so praktično neobčutljive na politične krize, vojna žarišča in naravne katastrofe v primerjavi s plinom, elektriko ali nafto. Ogrevanje s peleti vas bo stalo bistveno manj kot ogrevanje s kakšnim drugim energentom kljub malo višjemu začetnemo vložku zaradi nakupa peči na pelete in polža za avtomatsko doziranje se vam investicija splača saj se povrne v nekaj letih zaradi zmanjšanja drugih stroškov. Če pa boste vašo že obstoječo peč samo predelali na pelete pa boste prihranili še več denarja.

Comments are closed.