Ogrevanje na pelete

Ogrevanje na pelete je na vseh primerjalnih lestvicah ogrevalnih sistemov uvrščeno zelo visoko in to upravičeno.

Najsi delajo primerjave med nakupnimi cenami energentov, njihovo variabilnost ali primerjave med stroški investicije, lahko med dobo povrnitve investicije, ekološke primernosti, lahko tudi delne ali kombinacije vsega naštetega, ogrevanje na pelete je vedno pri vrhu ker je stroškovno najbolj ugodna rešitev za ogrevanje vašega doma.

Obširnejše, ne dirigirane ali plačljive raziskave, ki vključujejo še teritorialno  neodvisnost od uvoznih energentov  in raziskave, ki upoštevajo predvidevanja rasti cen energentov ali možnost povečevanja posebnih davkov kot so trošarine, omrežnine itd, soodvisnost cene energenta na zunanje negospodarske vplive pa sistem ogrevanja na pelete postavijo na prvo mesto.ogrevanje na pelete

Argumenti so tu in so znani, vedno pa se lahko najde tudi kdo, ki misli drugače.

V naši državi smo v času nizke cene kurilnega olja množično posegali po njem in se muzali tistim, ki so še vedno nabavljali drva in kurili dan za dnem, ter pazili, da peč ne ugasne.

Danes marsikoga boli glava, ko gleda cene kurilnega olja, ki so poletele v nebo. Vendar z novimi tehnološkimi rešitvami, kjer lahko uporabimo skoraj vsako obstoječo peč rešitev ni daleč.  Brez večjih posegov lahko preuredimo obstoječe postrojenje v optimalnejše ogrevanje na pelete. Tako z majhno investicijo uredimo za polovico cenejše ogrevanje na pelete, katera se nam obrestuje v povprečju dveh let. Torej z današnjimi cenami ogrevanja res ne moremo biti zadovoljni saj so cene kurilnega olja zelo visoke poleg tega pa neprestano nihajo ob vsaki manjši krizi pa se dvignejo v nebo. Rešitev predstavlja le ogrevanje na pelete, ki je zaradi svoje ugodne ponudbe postalo tista prava izbira ljudi, ki si želijo topel dom a nizek strošek ogrevanja.

Ogrevanje na pelete pa vam nudi prav to. Hitra in učinkovita energetska rešitev, ki je primerna za vsak dom in prijazna za vsako denarnico. Velik plus kotlov na pelete oz. ogrevanja z njimi je tudi ta, da vam kotla ne bo potrebno pogosto čistiti saj peleti ob izgorevanju ne proizvajajo velikega odpadka s tem pa se tudi potreba po odstranjevanju pepela zmanjša. Dovolj bo, če boste kotel očistili pepela nekje 2 krat mesečno. Če se tudi vi odločate za tak način ogrevanja je pomembno, da izberete tak kotel, da bo ogrevanje na pelete za vas enostavno in s čim manjšim stroškom vzdrževanja. Seveda so vam za to na voljo tudi svetovalci, ki vam predlagajo glede na vašo obstoječo ogrevalno metodo pravi kotel s katerim se lahko ogrevanje na pelete v vašem domu prične.

Comments are closed.