Kotli na pelete

Kotli na pelete uporabljajo za svoje gorivo lesno biomaso, oziroma pelete. Po čem prepoznam dober kotel na pelete ? Proizvajalcev je veliko, tudi dobrih tako domačih kot tujih.  Razlike niso pretirane, saj kotli na pelete ne sodijo pod rubriko novi revolucionarni izdelki, vendar na koncu moramo izbrati in se odločiti med kar veliko možnostmi. Kotli na pelete se razlikujejo predvsem po moči (kW), uporabljenih materialih, kvaliteti obdelave, niansah delovanja, obljubljenih izkoristkov, regulaciji, ter posledično ceni. Na razpolago jih imamo v kombinaciji z gorilniki na pelete ali kot samostojne in skupaj z drugimi ogrevalnimi sistemi uspešno izpodrivajo ostale naprave oziroma peči, katere uporabljajo draga fosilna goriva.

Vidni vsakotedenski rezultati, ki nam jih prinese kvaliteten kotel na pelete so ; ob dolgi dobi delovanja, enostavnost upravljanja in vzdrževanja, ter manjši količini pepela.

Kotli na pelete so v prvi vrsti namenjeni vgradnji v ogrevalne sisteme centralnega ogrevanja, kjer voda prisilno kroži s pomočjo črpalk in regulacije. Raziskave kažejo, da se bo trend povečanega povpraševanja nadaljeval ali celo pospešil, saj kotli na pelete prinašajo sistem ogrevanja z vrsto dobrih rešitev od nizke cene energenta do popolne avtomatizacije ogrevanja. Torej, že veste kateri kotel na pelete boste kupili, da bo delovanje zanesljivo, denarnica pa hvaležna ?

Comments are closed.