Kurilno olje in cene

Kurilno olje je razen iz okoljevarstvenega vidika idealen energent. Najbolj boli, da kurilno olje priteče iz zemlje kot naravno bogastvo našega planeta, v našo cisterno pa samo v primeru, če denarnico odpremo dovolj široko. V kolikor koristite kurilno olje cena pa se zviša, vas priznajte vsakič malo stisne pri srcu. Ker se ta trend nadaljuje, celo stopnjuje in ker države obešajo na to dobrino razne davščine za krpanje državnih proračunov, se mnogi odločajo pobegniti k cenejšim možnostim ogrevanja. Lahko sicer ostanemo  pokončne drže in se preizkusimo, koliko časa lahko zdržimo s tako dragim energentom ali pa se zamislimo o pomenu našega slovenskega narodnega pregovora, da pametnejši odneha.

Zadevo lahko hitro obrnete sebi v prid in pogledate na problem iz drugega zornega kota. Čim hitreje se odločite za drug cenejši energent, potem pa … ko drugi koristijo kurilno olje cena pa se zviša, se vi upravičeno počutite zadovoljno, saj drugi kupci še vedno prispevajo v državno blagajno, vi pa le preračunate, koliko ste ponovno prihranili.

Seveda so nekateri tudi prepričani, da se bo trend obrnil in se bo kurilno olje drastično pocenilo. Mogoče imajo celo prav. Do takrat pa, ko nanese pogovor na kurilno olje cena plina, so v zraku nove podražitve, pomislimo raje, da se bomo zaradi zamenjave energenta, za isti denar lahko ogrevali še naslednjo sezono. Gotovo je nekaj, predno se bomo odločili kakšen energent bomo za ogrevanje uporabljali se je pametno na spletu pozanimati kateri energent je za našo denarnico najbolj primeren ter kakšni so dodatni stroški ob menjavi energenta (strošek menjave peči, gorilca…). Če na spletu ne najdemo dovolj osnovnih informacij se pred nakupom še vedno lahko pozanimamo pri lokalnemu prodajalcu, ki se spozna na to in vam bo najlažje svetoval kaj bi bilo primerno za vaš dom.

Comments are closed.